De Volgende Stap: een MD-programma voor gemeentelijke managers

In samenwerking met IMS de gruijter meijerink & partners heb ik een MD-programma ontwikkeld voor gemeentelijke managers vanaf schaal 12.

Op 28 januari 2010 hebben wij dit programma gepresenteerd in de regio Rotterdam.

Onderstaand de tekst van de flyer over dit onderwerp.

DE VOLGENDE STAP

Een nieuw initiatief van IMS de gruyter  meijerink en partners

IMS de gruyter meijerink en partners is een bureau dat zich al ruim 20 jaar bezighoudt met interimmanagement en executive search.

Gemeentes en provincies behoren tot onze opdrachtgevers.

Met name voor de groep gemeentes hebben wij een nieuw product ontwikkeld, dat wij onderstaand graag bij u willen introduceren.

In gesprekken met (potentiële) opdrachtgevers worden wij regelmatig geconfronteerd met goed gekwalificeerde medewerkers vanaf schaal 12, die toe zijn aan een volgende stap in hun loopbaan, maar aan wie de huidige werkgever op dat moment geen mogelijkheden kan bieden.

Voor die medewerkers hebben wij een product ontwikkeld dat die wij onder de werknaam

“De volgende stap” onder de aandacht van de doelgroep willen brengen.

Wij starten met de introductie van dit product in de regio Rotterdam. Gemeentes kunnen zich bij ons aanmelden om mee te doen als zij een medewerker hebben, die voldoet aan de volgende drie criteria.

1. Werkzaam in een functie, die functioneel is ingedeeld in schaal 12 of hoger;

2. Heeft de afgelopen jaren een goede beoordeling gehad;

3. Is naar de mening van de huidige werkgever toe aan een volgende stap in zijn/haar loopbaan.

Echter de huidige werkgever kan hem/haar deze mogelijkheid niet bieden.

Zij kunnen deze medewerker(s) dan – uiteraard na instemming van de betreffende medewerker(s) – bij ons aanmelden door middel van een referentiebrief, waarin zij aangeven waarom zij deze medewerker aanbieden om deel te nemen aan het programma.

Wij nodigen vervolgens de medewerker uit voor een intakegesprek met twee van onze consultants, waarbij een actueel c.v. dient te worden overlegd.

Als ook wij na dit gesprek het idee hebben dat deze medewerker toe is aan een volgende stap in zijn/haar loopbaan, wordt de medewerker uitgenodigd deel te nemen aan:

1. een gedragsanalyse door middel van de afname van een MDI-profiel. Deze analyse wordt afgenomen door één van onze consultants, die reeds jaren gecertificeerd is om deze analyses uit te voeren. Voor nadere informatie hierover: zie http://www.mdi.nl.

2. een assessment dat wordt afgenomen door een ervaren assessment-consultant.

De uitkomsten van deze onderzoeken worden uiteraard met de medewerker besproken en er wordt hem/haar toestemming gevraagd of hij/zij ermee instemt dat de uitkomsten ter beschikking gesteld worden aan de huidige en de mogelijk nieuwe werkgever.

Op basis van deze informatie weten we welke mogelijkheden wij in de betreffende medewerker zien; we kunnen hem/haar daarin eventueel begeleiden en adviseren en vervolgens actief aanbieden aan een volgende werkgever uit ons netwerk.

Voordelen voor huidige werkgever

▪         Door deel te nemen aan dit programma biedt de werkgever een extra instrument op het gebied van loopbaanbegeleiding.

▪         Door deel te nemen heeft hij ook de mogelijkheid om kandidaten van andere deelnemende werkgevers aangeboden te krijgen.

▪         Ook als plaatsing in een andere functie bij een andere werkgever (op korte termijn) niet lukt, heeft hij extra informatie over de (potentiële) kwalificaties van de betreffende medewerker:

–    Rapport van IMS over haar bevindingen;

–    Gedragsanalyse;

–    Assessmentrapport over de kwalificaties en competenties.

Nadeel voor huidige werkgever

Hij werkt mee aan het vertrek van een medewerker, waar hij tevreden over is.

Voordelen voor medewerker

▪         Hij/zij krijgt inzicht in de eigen sterke en zwakke kanten; wordt daarin begeleid, waardoor carrièremogelijkheden verbeteren.

▪         Hij/zij wordt bemiddeld naar een functie in de regio, waardoor verhuizing niet nodig is.

Voordeel voor nieuwe werkgever

Hij/zij krijgt voor vacante functies kandidaten aangeboden waarvan wij zeker zijn dat hij/zij zich kwalificeert voor de betreffende positie.

Kosten

Wij overwegen de kosten van de gesprekken, gedragsanalyse en assessment in rekening te brengen van de ‘oude’ werkgever en de nieuwe werkgever bij een geslaagde match een percentage van het bruto jaarsalaris waarvoor de nieuwe werkgever de medewerker in dienst neemt, te laten betalen. Dit moet nog nader uitgewerkt worden als het idee aanslaat.

Graag komen wij het bovenstaande vrijblijvend bij u toelichten.

Advertenties

The URI to TrackBack this entry is: https://rhebes.wordpress.com/2010/01/28/de-volgende-stap-een-md-programma-voor-gemeentelijke-managers/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: